ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/10/2018

МИТРОВИЋ: ПОДИЗАЊЕ ОПТУЖНИЦЕ ПОЗИТИВНО, ИАКО КАСНИ

 

БАЊАЛУКА, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих лица Недељко Митровић оцијенио је као позитивну одлуку о подизању оптужнице против Атифа Дудаковића и још 16 команданата и припадника Петог корпуса такозване Армије БиХ за злочине над Србима, иако се са њом касни.

 

"Позитивно оцјењујемо овакав поступак Тужилаштва БиХ, иако се са подизањем ове оптужнице добро касни, јер је потребно да и српске жртве напокон доживе сатисфакцију и правду за стравичне злочине који су почињени над њима", рекао је Митровић Срни.

Он је истакао да није у потпуности увјерен да ће Суд БиХ потврдити оптужницу против Атифа Дудаковића и осталих 16 лица, имајући у виду досадашње искуство у раду Суда БиХ.

Tужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Дудаковића и још 16 команданата и припадника Петог корпуса такозване Армије БиХ због злочина почињених над српским цивилима и ратним заробљеницима на подручју Крајине.

Њима Тужилаштво ставља на терет злочине против човјечности који обухватају убиства више од 300 лица српске националности, прогоне и злостављања цивила и ратних заробљеника, као и уништење 38 православних храмова, цркава и вјерских објеката, саопштено је из Tужилаштва.

Оптужени су Атиф Дудаковић, Екрем Дедић, Санел Шабић, Ибрахим Шиљедић звани Шиљо, Сафет Салихагић, Адис Зјакић, Хасан Ружнић, Реџеп Злојић, Самир Солаковић, Фатмир Муратовић, Мухарем Алешевић, Хусеин Балагић, Але Хоџић звани Пумпарица, Един Домазет, Ејуб Кожењић звани Ејко и Шеширџија, Ибрахим Надаревић и Саид Мујић.

Оптужница Дудаковића и још 16 припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије БиХ терети за злочине против човјечности почињене на подручју општина Петровац, Кључ, Крупа на Уни, Сански Мост и ратни злочин против цивилног становништва на подручју општина Бихаћ и Цазин.