ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура12/10/2018

ПОЧИЊУ "ДУЧИЋЕВЕ ВЕЧЕРИ ПОЕЗИЈЕ"

 

TРЕБИЊЕ, 12. ОКTОБРА /СРНА/ - Манифестација "Дучићеве вечери поезије" биће одржанa у Tребињу од данас до недјеље, 14. октобра, уз богат културно-умјетнички програм.

 

Првог дана манифестације предвиђено је дружење пјесника Љубивоја Ршумовића, Новице Ђурића и Драгомира Ћулафића са основцима са подручја Tребиња.

Од 17.00 часова, у Гимназији "Јован Дучић" биће организован традиционални сусрет пјесника са ученицима требињских средњих школа, а од 20.00 часова у Културном центру биће изведена позоришна представа о Дучићу "Последња песма", коју је режирао Марко Мисирача, а у којој глуме Небојша Кундачина, Милан Зарић и Маја Колунџија Зорое.

Предвиђено је да сутра у 11.00 часова буде положено цвијеће на споменике Дучићу и Његошу у центру Tребиња, док ће у 18.00 часова у Музеју Херцеговине бити приређена изложба цртежа великана наше ликовне умјетности Дада Ђурића и Владимира Величковића.

Свечана академија "Код кнеза на балу" биће одржана од 20.00 часова у позоришној сали Културног центра.

О Јовану Дучићу ће на свечаној академији бесједити професор Бошко Сувајџић, а у умјетничком програму вечери наступиће хор Академског културно-уметничког друштва "Лола" из Београда, драмски умјетници Биљана Ђуровић и Небојша Кундачина, вокални и солисти балета Александра Стаменковић, Снежана Берић, Бојана Жегарац и Милан Рус, уз клавирску пратњу Невене Живковић и домаћи дует Божидар Вучур и Марија Нинковић.

У недјељу, 14. октобра, од 9.00 часова у манастиру Херцеговачка Грачаница биће служена литургија и помен Јовану Дучићу.

У завршном програму манифестације, на пјесничкој вечери "На Дучићевом путу", од 19.00 часова у позоришној сали Културног центра своје стихове казиваће пјесници Мирослав Максимовић, Љубивоје Ршумовић, Ђорђо Сладоје, Петар Матовић, Радмила Лазић, Илија Лакушић, Власта Младеновић, Ђорђе Нешић, Предраг Бјелошевић, Миомир Јовановић, Новица Ђурић, Олгица Цице, Драгомир Ћулафић, Бошко Сувајџић и Новица Tелебак.