ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/10/2018

ЈОВИЋ: БИОЛОШКА ТЕРАПИЈА СКУПА, АЛИ ЛИЈЕЧИ ВЕЋИНУ РЕУМАТОЛОШКИХ БОЛЕСТИ

 

БАЊАЛУКА, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - Биолошка терапија, која се развија посљедњих 20 година, најсавременија је терапија за реуматолошке болести и доводи до изљечења већине реуматолошких болести, али је веома скупа, рекао је Срни интерниста-реуматолог Дарко Јовић.

 

Он је вечерас пред почетак Конгреса реуматолога на коме ће до 14. октобра учествовати око 150 љекара из БиХ, Србије и Хрватске, рекао да је у Српској овом терапијом у посљедње двије године било обухваћено 230 пацијената, што је велики успјех с обзиром на њену цијену.

"То је терапија која доводи до изљечења већине реуматолошких болести, али је веома скупа и имамо ограничена средства која нам Фонд здравственог осигурања издваја за ту терапију, а која су, у поређењу са регионом, веома значајна", рекао је Јовић.

Јовић, који је један од предавача на конгресу, рекао је да ће бити обрађене теме као што су запаљенски реуматизам, системске болести везивног ткива, дегенеративни реуматизам, метаболички реуматизам, остеопороза, док ће посебан акценат бити стављен на биолошку терапију у реуматологији.

Други Конгрес реуматолога организовало је Удружење реуматолога БиХ.