ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура11/10/2018

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА БЕОГРАДСКОГ МАЈСТОРА ФОТОГРАФИЈЕ РАЈКА КАРИШИЋА

 

БРЧКО, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - У Умјетничкој галерији Брчко дистрикта вечерас је отворена изложба 52 фотографије аутора Рајка Каришића из Београда - мајстора фотографије, хроничара и путописца.

 

Каришић је рекао да је ово његова 105. самостална изложба, а чине је два циклуса фотографија симболичних назива "Коље" и "Брод из Јерисоса".

"Први циклус је несвакидашња прича о нашим оградама, тарабама - кољу које и дан данас постоји у многим селима. Ово што је вечерас изложено настало је у протеклих петнаестак година док сам одлазио у мени посебно драг музеј на отвореном `Сирогојно` код Златибора и ишао у цијелу западну Србију, али и један дио Босне", рекао је Каришић.

Кустос брчанске Галерије Соња Ђуровић објаснила је да други циклус, који чине фотографије старог брода у Грчкој, носи поруку да не требамо лако одбацивати старе ствари и људе, јер они носе неке мудрости, давно заборављене приче и вриједне поруке.

Овај вишеструко награђивани умјетник први пут се представља брчанској публици, а изложба ће бити отворена до 24. октобра.

Каришић је најавио још једну изложбу у Брчком крајем новембра, која ће бити посвећена манастиру Хиландар.