ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура11/10/2018

ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ ЗА МЛАДЕ "ПРОТФЕСТ"

 

БИЈЕЉИНА, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - Монодрамом "Фрида Кало" у извођењу Николине Богдановић вечерас је у Бијељини отворен вишедневни фестивал за младе "Протфест" током којег ће бити одржано неколико позоришних представа, промоција књига и концерата.

 

Богдановићева је монодраму, која прати живот контроверзне сликарке Фриде Кало, припремала као дипломски рад на мастер студијама.

"Протфест" је фестивал позоришно-музичког карактера на коме ће, до недјеље, 14. октобра, бити одигране још двије позоришне представе и организована четири музичка наступа.

Представа "Амрел за две персоне" београдског театра "Ле студио" инспирисана дјелом и ликовима из драма Александра Аце Поповића биће одиграна сутра у Центру за културу са почетком у 20.00 часова.

У оригиналној адаптацији, користећи дијелове његових познатих драма, глумци Нада Јанић Мацанковић и Миљан Прљета, гледаоце ће одвести у чудесни свијет Поповићевих пијачних људи.

У суботу, 13. октобра, у Центру за културу чланови позоришта из Бечеја одиграће представу "Краљ Иби" по тексту француског књижевника Алфреда Жарија.

Током фестивала, у "Јелен" пабу биће организоване свирке од 21.00 час, а вечерас ће наступити ди-џеј Спикер Хампин, "Сидс" и "Блек рум" из Хрватске, као и "Папавер казинс" из Мађарске.

У "Јелен" пабу сутра ће наступити "Пасд" из Мађарске, "Г.Р.И.М.М" из БиХ и "Лав хантерс" из Србије, као и глумац Сергеј Трифуновић који ће пуштати музику.

У суботу, 13. октобра, наступиће ди-џеј Спикер Хампин, "Бабадух" и "Харлекин" из Србије, као и "Хејз ен еш" из Македоније.

Фестивал за младе "Протфест", које је организовало Удружења грађана "Убунту", биће затворено у недјељу, 14. октобра, стенд-ап наступом Сандре Силађев, познатије као Диња.