ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет11/10/2018

ТРОПСКИ ЦИКЛОН ОДНИО ДЕВЕТ ЖИВОТА

 

ГОПАЛПУР, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - Најмање девет људи погинуло је у удару тропског циклона у источној Индији, јавили су индијски медији.

 

Министар рада државе Андра Прадеш Кинџарапу Акхан изјавио је да је се осам људи утопило или погинуло усљед рушења зидова и стабала.

Индијске новине јављају да се у округу Ганџам у држави Одиша утопио један осмогодишњи дјечак, док се пет људи води као нестало.

Управник округа Виџај Амрута изјавио је да је вода приликом поплаве однијела пет људи, који су се из склоништа враћали кућама и да је у току потрага за њима, јавио је АП.

Усљед удара циклона затворене су школе, те да су проријеђене линије возова.
Власти су припремиле више од 800 склоништа, која су опремљена храном и другим потрепштинама у случају кризне ситуације.

Из индијске Метеоролошке службе саопштено је да је циклон вечерас ослабио, а вјетар дува брзином од 70 километара на час, те се очекује да олуја до сутра постане такозвана "дубока тропска депресија".

Званичници су раније данас рекли да је усљед удара циклона стотине хиљада људи остало без струје, да је вјетар уништио куће, чупао дрвеће и обарао далеководе, те да је олуја скоро уништила инфраструктуру, блокиравши путеве, што омета рад служби за ванредне ситуације.

Медији су раније јавили да се очекује се да ће јак вјетар проузроковати појаву такозваног плимног таласа, који ће посебно погодити низинска подручја у државама Одиша и Андра Прадеш.

Индијска Метеоролошка агенција јутрос је саопштила да је тропски циклон "Титли", са вјетром који дува брзином од 165 километара на час, погодио подручје Шрикакулам у држави Андра Прадеш.