ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима12/10/2018

КОЛОВОЗИ СУВИ, У КОТЛИНАМА СМАЊЕНА ВИДЉИВОСТ ЗБОГ МАГЛЕ

 

БАЊАЛУКА, 12. ОКТОБРА /СРНА/ - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија по претежно сувим коловозима, у котлинама и дуж ријечних токова, као и преко превоја, а видљивост је смањена због магле, посебно на подручју Мркоњић Града, Приједор, Добоја, Фоча и на ширем подручју Зворника.

 

На дионицама у усјецима и поред камених косина из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на могуће одроне камења или земље на коловоз.

Због радова је измијењен режим одвијања саобраћаја на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионицама магистралних путева Карановац-Црна Ријека и Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Tрновица два/-Tребиње због изградње водовода за насеље Дражесне Горе.

Саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

Због санационих радова, саобраћај је обустављен на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у Улици 27. марта у Бијељини.

Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица.

Возила се за вријеме обуставе преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

Због санације клизишта на регионалном путу Братунац три-Дрињача у времену од 7.00 до 16.00 часова потпуно је обустављен саобраћај, док од поноћи до 7.00 и од 16.00 часова до поноћи остаје на снази забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе "М3".

Забрана се не односи на аутобусе "Дринатранса" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

Због активираног клизишта на регионалном путу Лопаре-Прибој обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе, те преусмјерен на алтернативне правце.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У времену од 8.00 до 16.00 часова због деминерских радова најављене су получасовне обуставе саобраћаја на магистралном путу Фоча-Гацко, на локацији Национални парк Сутјеска-Прибој, општина Фоча.

Због деминерских радова на деминерским радилиштима у Клакарима Доњим на путу Брод-Оџак, од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај се одвија тако што 30 минута трају обуставе, а 15 минута пропуштања возила.

На регионалном путу Tеслић два-граница Републике Српске/ФБиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На подручју Федерације БиХ коловози су влажни на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове гдје јутарња магла смањује видљивост.

Саобраћај теретних возила обустављен је због реконструкције моста на магистралном путу Нови Tравник-Бугојно, на улазу у Бугојно.

За вријеме радова саобраћај теретних возила преусмјерен је на алтернативни правац Бугојно-Доњи Вакуф-Tравник-Невић Поље, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

Радови су у току и на дионицама ауто-пута Сарајево запад-Лепеница и Подлугови-Високо, као и магистралним путевима Коњиц-Tарчин, Блажуј-Громиљак /Гладно Поље и пролаз кроз Кисељак/, Доњи Вакуф-Tравник и Семизовац-Олово-Кладањ.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Због радова у Црној Гори у времену од 9.00 до 13.00 и од 15.00 до 18.00 часова не препоручује се кориштење Граничног прелаза Делеуша.