ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет12/10/2018

ЛУКСУЗНИ "МАСЕРАТИЈИ" НАРУЧЕНИ ЗА СВЈЕТСКЕ ЛИДЕРЕ

 

ПОРТ МОРЕЗБИ, 12. ОКТОБРА /СРНА/ - Влада Папуе Нове Гвинеје изложена је критикама јер је увезла из Италије 40 луксузних аутомобила марке "Масерати" поводом предстојећег самита Азијско-пацифичке економске сарадње /АПЕК/.

 

Лимузина типа "кватропорте" кошта више од 100.000 долара, а 40 оваквих аутомобила биће кориштено за превоз свјетских лидера.

Медији и активисти постављају питање да ли је ова сиромашна пацифичка земља неоправдано потрошила милионе долара, пренио је Би-Би-Си.

Влада тврди да се приватни сектор "обавезао" да ће платити овај трошак и да ће наручени аутомобили "пружити ниво превоза за лидере који је стандардан за самите АПЕК-а".

Слике аутомобила који стижу на аеродром у Порт Морезбију објављене су на друштвеним мрежама и изазвале су бојазан да се новац пореских обвезника расипа на луксуз.

Министар за АПЕК Џастин Ткаченко рекао је да је Влада уплатила дио новца да би "све стигло овдје", али да се аутомобили добро продају и да то на крају неће бити трошак за државу.

Он није прецизирао колико је Влада потрошила на увоз аутомобила, ко их сада купује и по којој цијени.

Очекује се да ће на самит АПЕК-а сљедећег мјесеца, између осталих, доћи кинески предсједник Си Ђинпинг и амерички потпредсједник Мајк Пенс.