ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 201812/10/2018

ПОТВРЂЕНО ЈЕДИНСТВО РУКОВОДСТВА СТРАНКЕ

 

БАЊАЛУКА, 12. ОКТОБРА /СРНА/ - Демократски народни савез /ДНС/ поручио је да је руководство странке јединствено и одбацио, како је оцијењено, злонамјерне покушаје дестабилизације и раскола унутар ње.

 

У саопштењу се наводи да је на синоћњој сједници колегијума ДНС-а исказано задовољство постигнутим резултатима на општим изборима, те констатовано да се још једном показало да програмска политика ДНС-а, утемељена на народним потребама и интересима грађана, има све већу подршку и да је настављен тренд раста изборног резултата ДНС-а.

"Постигнути резултати нас обавезују да још јаче и снажније градимо јединство ДНС-а и да постигнуте резултате уградимо у коалициони потенцијал, што ће допринијети брзом формирању институција Републике Српске и наставку рада на започетим реформама. Приоритетни задатак ДНС-а је заштита интереса Републике Српске, јачање институција и владавина права, те развој економије и запошљавање", истиче се у саопштењу.

Колегијум изражава задовољство побједама заједничких кандидата за члана Предсједништва БиХ из реда српског народа и предсједника Српске, чему је, како се истиче, ДНС дао немјерљив допринос.

"Позивамо чланове ДНС-а да и даље са руководством предано раде на реализацији и јачању политике ДНС-а, те вођењу одговорне националне политике", додаје се у саопштењу.