ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 201812/10/2018

У СДС-у ПОСТОЈИ ЗНАЧАЈНА ПОДРШКА СТВАРАЊУ ЈЕДИНСТВЕНОГ ПАТРИОТСКОГ БЛОКА

 

БИЈЕЉИНА 12. ОКТОБРА /СРНА/ - Високи функционери СДС-а Милован Бјелица и Мићо Мићић одржали су састанак на којем је разговарано о могућности сарадње опозиционих и владајућих партија у Републици Српској с циљем стабилности Републике и смиривања тензија, сазнаје Срна.

 

Према сазнањима Срне, постоји значајна подршка у СДС-у да отпочну разговори и да се прихвати иницијатива актуелног предсједника Републике Српске и новоизабраног српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о стварању српског патриотског блока, те да треба радити на постизању јединства странака из Републике Српске на свим нивоиома - Републике Српске, дистрикта Брчко, нивоа БиХ и локалних заједница.

Извор Срне навео је да су Мићић и Бјелица сагласни да, без обзира на све, Република Српска и њене институције морају свима да буду на првом мјесту и да треба учинити све да дође до напретка и бољег живота у Републици, те да се ни у ком случају не смију дозволити било какве турбуленције нити дестабилизација Српске и њених институција.

Према сазнањима Срне, закључак састанка је да треба разговарати и све чинити да Република Српска буде стабилна, а једини начин за то је заједнички наступ свих српских представника на свим нивоима, али да коначну одлуку о свему свакако треба да донесу страначки органи свих партија.