ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/10/2018

ОДРЖАН ИНКЛУЗИВНИ ЧАС ФИЗИЧКОГ НА ОТВОРЕНОМ

 

ПРИЈЕДОР, 12. ОКТОБРА /СРНА/ - За ученике Центра "Сунце" и кориснике Дневног центра Удружења "Невен" у Приједору је данас одржан час физичког васпитања на отвореном.

 

Омладинци су јутро започели вјежбама и лаганим трчањем, а корисне савјете о здравом начину живота могли су да чују од атлетичарке Луције Кимани.

"Човјек се најбоље осјећа када је у покрету и то је најбољи лијек за здрав начин живота, што сам поручила и својим другарима", рекла је Киманијева, атлетичарка која држи четири рекорда БиХ у тркачким дисциплинама, укључујући маратон.

Инклузивни час физичког васпитања организује Фондација "Инфохаус" у оквиру регионалног пројекта "Заштита дјеце од насиља и промоција социјалне инклузије дјеце са потешкоћама у развоју у земљама западног Балкана и Турској".

Пројекат спроводи Уницеф БиХ, уз финансијску подршку Делегације ЕУ у БиХ.

"Циљ је да путем инклузивних часова у Сарајеву, Приједору, Бањалуци и Мостару покажемо, у ствари, да ова дјеца имају право да учествују у свим активностима, као и сви њихови вршњаци", изјавила је новинарима Мирела Шуман из Фондације "Инфохаус".

Локалну подршку овом пројекту пружила је Фондација "Заједнички пут".

"Ова дјеца су нама, одраслима, својим примјером показала како у пракси изгледа социјална инклузија. Осим што су чули корисне савјете о здравом начину живота, они су се и дружили", рекла је Драгана Косановић из Фондације "Заједнички пут".