ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/10/2018

ЗАТРАЖЕНА НАРЕДБА О ПРИВРЕМЕНОМ ИЗУЗИМАЊУ ПРЕДМЕTА ИЗ РАФИНЕРИЈЕ

 

ДОБОЈ, 12. ОКTОБРА /СРНА/ - Окружно јавно тужилаштво Добој затражило је од Основног суда у Дервенти издавање наредбе за привремено одузимање предмета - документације и видео-надзора из Рафинерије нафте у Броду с циљем утврђивања узрока пожара и експлозије који су се десили у уторак, 9. октобра, потврђено је Срни из добојског Tужилаштва.

 

Из Tужилаштва наводе да је издата и наредба љекару обдуценту за преглед и обдукцију тијела смртно страдалог радника Љубе Патковића из Брода ради утврђивања узрока смрти.

С циљем утврђивања узрока пожара и експлозије у Рафинерији нафте, Tужилаштво од 10. октобра предузима радње увиђаја лица мјеста заједно са службеницима Полицијске управе Добој, који још није окончан.

Ради се на утврђивању чињеница и околности које су довеле до експлозије и пожара, те проналаску и изузимању трагова који ће бити послати на вјештачење.

По окончању наређених истражних радњи и на основу добијених резултата и прикупљених доказа, биће одлучено о даљем току поступка у предметном случају.

У уторак, 9. октобра, у вечерњим часовима у кругу Рафинерије нафте у Броду дошло је до експлозије и пожара већих размјера, када је смртно страдао један радник, а 10 повријеђено.