ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура12/10/2018

НОВАКОВИЋ: НАГРАДА ЗЛАТАНУ ВИДОВИЋУ ПРИЛИКА ДА ДАЉЕ НАПРЕДУЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 12. ОКТОБРА /СРНА/ - Директор Народног позоришта Републике Српске Ненад Новаковић оцијенио је да награда за најбољу мушку улогу коју је глумац овог позоришта Златан Видовић освојио на фестивалу у Русији представља велико признање овом младом глумцу и значајну прилику да даље напредује ван граница БиХ.

 

Новаковић је истакао значај ове награде коју је Видовић добио за најбољу мушку улогу у представи Народног позоришта Српске "Усамљени Запад", те напоменуо да је то доказ да се истрајним радом може остварити значајан резултат.

"Задовољство ми је што су наш квалитет препознали на овако значајном фестивалу у далеком граду Перму у Русији, те смо тако доказали вриједност наше културе ван граница Републике Српске и БиХ", рекао је Новаковић Срни.

Он је навео да је у ову представу "Усамљени Запад", као и у све остале професионалне представе, уложен велики труд и рад.

"Поносни смо на нашу представу и Видовића, који нас је на прави начин представио на престижном међународном фестивалу, који окупља бројна значајна позоришта у свијету", рекао је Новаковић.

Он је напоменуо да је ова година посвећена афирмацији младог глумца из Републике Српске ван њених и граница БиХ, као и ван граница у којима се говори матерњи језик глумца.

"Учинићемо све како би наш рад и стваралаштво промовисали ван граница Републике Српске и БиХ, с циљем да покажемо да имамо велики потенцијал када је ријеч о квалитету представа и наших глумаца", рекао је Новаковић.

На "Трећем међународном фестивалу Мартина Мекдоне", који је одржан у граду Перму у Руској Федерацији, глумац Народног позоришта Републике Српске Златан Видовић добио је награду за најбољу мушку улогу, тумачећи лик Колмана Конора у представи "Усамљени Запад".

Ова представа, по тексту Мартина Мекдоне, у режији Белинде Божичковић, одиграна је 4. октобра.