ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура12/10/2018

ТАЛИЋ И МИЋАЛОВИЋЕВА О ЗНАЧАЈУ ПОЗОРИШНЕ УМЈЕТНОСТИ

 

БАЊАЛУКА, 12. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић угостио је данас истакнуту позоришну, филмску и телевизијску глумицу Слободу Мићаловић, којој је захвалио за допринос позоришној умјетности Бањалуке и Републике Српске.

 

Талић је истакао да је веома значајно то што је Мићаловићева била предсједник жирија на фестивалу студентских позоришта "Кестенбург" у Бањалуци, гдје су млади ствараоци имали прилику да разговарају и уче од ње.

"Разговарали смо о могућностима организовања радионица које би водила у Бањалуци. То би много значило талентованој дјеци која планирају да упишу академију и баве се глумом", рекао је Талић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је Мићаловићева пријатељ Студентског позоришта, културе и Бањалуке, те ју је упознао и о кандидатури Бањалуке за Европску пријестоницу културе 2024. године.

Једна од тема разговора била је и представа "Френки и Џони", у којој играју Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић, а која ових дана гостује у Републици Српској.

Српска глумица истакла је да је важно подићи свијест о значају културе, која је темељ друштва.

Она је захвалила Талићу за пријем и подршци коју пружа умјетницима и културним радницима.

"Са фестивала студентских позоришта `Кестенбург` носим дивно искуство. То је веома значајан и добро осмишљен фестивал који је окупио много даровитих стваралаца и многобројну публику. Радујем се доласку и у Народно позориште Српске, чију сцену волим и гдје сам љетос играла представу", рекла је Мићаловићева.