ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет12/10/2018

БАГДАДИ НАРЕДИО УБИСТВО 320 "НЕЛОЈАЛНИХ СЉЕДБЕНИКА"

 

БАГДАД, 12. ОКТОБРА /СРНА/ - Вођа "Исламске државе" Абу Бакр ел Багдади наредио је убиства 320 сљедбеника због нелојалности тој терористичкој групи, саопштили су ирачки обавјештајни извори.

 

Он је наредио убиства и појединих водећих личности у Ираку и Сирији.

"Сада је издао наредбу да се убије 320 његових сљедбеника због издаје и немара, који су проузроковали велике губитке у терористичкој групи у Ираку и Сирији", јавила је ирачка новинска агенција "Ирачке вијести", позивајући се на изјаве неименованих извора.

Команданти вишег реда који се налазе на списку за одстрел су, између осталих, Абу ел Бара ел Ансари, Сиеф ел Дин ел Ираки, Абу Отам ел Тал Афари, Абу Иман ел Мовахед и Мараван Хадид ел Сури, пренио је "Дејли мејл".

Терористичка група "Исламска држава" изгубила је око 90 одсто територије коју је контролисала 2014. године када је Багдади себе прогласио вођом Калифата.

"Ирачке вијести" додају да су поједини милитанти побјегли, након што су сазнали за планове Багдадија.

Багдади је прошле године објавио гласовну поруку у којој своје сљедбенике позива да "спале своје непријатеље гдје год се налазе" и да нападају "медијске центре које контролишу невјерници".

Током прошле године појавили су се извјештаји о томе да је Багдади убијен, што је у једном тренутку потврдила и агенција "Амак", која је у власништву "Исламске државе".

САД су понудиле новчану награду у износу од 25 милиона долара за информације које би могле помоћи да се Багдади пронађе, ухапси и осуди.