ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет15/10/2018

ПЕТОРО ПОГИНУЛО У ПОПЛАВАМА

 

ПАРИЗ, 15. ОКТОБРА /СРНА-Ројтерс/ - Најмање петоро људи погинуло је у поплавама у области Оде, на југозападу Француске, гдје је ноћас пала киша у количини која је уобичајена за неколико мјесеци, саопштиле су локалне власти.

 

Спасилачки хеликоптери чекају да се небо разведри да би могли да ступе у акцију, изјавио је локални префект Ален Тирион талевизији БФМ.

"Имамо људе који стоје на крововима. Мораћемо да користимо летјелице за евакуацију зато што не можемо да стигнемо до њих чамцима имајући у виду снагу воде. Сувише је опасно", рекао је Тирион.

Најтеже су погођене сеоске области Конк сур Орбијел и Виљадонел, гдје је вода мјестимично порасла до висине прозора на првом спрату.

Бујице су удариле без упозорења. Најмање једну жртву вода је однијела док је спавала, рекао је Тирион.

Очекује се да ће ниво воде наставити да расте током дана и да ће киша падати до касних јутарњих часова. Школе у погођеној области су затворене, а становницима је поручено да остану код кућа.

Метеоролози кажу да су обилне кише посљедица веома топлог мора дуж медитеранске обале на југу Француске. Ова година је најтоплија у Француској од 1900. године.