ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима16/10/2018

ПОВОЉНИ УСЛОВИ ЗА ВОЖЊУ

 

БАЊАЛУКА, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се јутрос одвија без застоја, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, због радова.

На дионицама магистралних путева Карановац-Црна Ријека и Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације клизишта.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Tрновица два-Tребиње због изградње водовода за насеље Дражесне Горе, а саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, једном траком.

Радним данима од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, биће получасовних обустава саобраћаја на магистралном путу Фоча-Гацко, у Националном парку Сутјеска-Прибој, у општини Фоча.

Због деминерских радова, на путном правцу Брод-Оџак од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај се одвија на начин 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

На регионалном путу Tеслић два-Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу, дионици Добој-Манастир Петрово, на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У ФБиХ саобраћај теретних возила обустављен је због реконструкције моста на магистралном путу Нови Tравник-Бугојно, на улазу у Бугојно.

Теретна возила преусмјеравају се на алтернативни правац Бугојно-Доњи Вакуф-Tравник-Невић Поље, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

Санација је току и на дионицама ауто-пута А-1 Сарајево запад-Лепеница и Подлугови-Високо, као и на магистралним путевима Кладањ-Власеница, Блажуј-Громиљак, Мркоњић Град-Кључ, Доњи ВакуФ-Tравник, Tеслић-Добој и Семизовац-Олово-Кладањ.

На овим дионицама саобраћа се спорије, уз обавезно поштивање привремено постављене сигнализације.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.