ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/10/2018

НАМЈЕРУ ЗА АЗИЛ НА ПОДРУЧЈУ БАЊАЛУКЕ ИСКАЗАЛО 248 МИГРАНАТА

 

БАЊАЛУКА, 17. ОКTОБРА /СРНА/ - Намјеру за азил од почетка године на подручју града Бањалука исказало је 248 миграната, речено је Срни у Служби за послове са странцима БиХ.

 

Ријеч је о информацији из бањалучког Теренског центра ове службе у чијој надлежности су, осим Бањалуке, општине и градови - Челинац, Градишка, Источни Дрвар, Језеро, Кнежево, Костајница, Котор Варош, Козарска Дубица, Крупа на Уни, Купрес /Република Српска/, Лакташи, Мркоњић Град, Оштра Лука, Петровац, Приједор, Прњавор, Рибник Србац и Шипово.

Када је ријеч о процедурама регистрације и пријављивања миграната, из ове службе су навели да се, након појаве ових лица у службеним просторијама и њиховог изражавања намјере да траже азил, прво врше провјере у службеним евиденцијама.

"Уколико лица нису раније регистрована са намјером подношења захтјева за азил, издаје им се потврда која важи 14 дана и у том периоду могу поднијети захтјев за азил у Министарству безбједности БиХ", навели су из Службе за послове са странцима.

Веома мали број миграната, како наводе, поднесе захтјев за азил у Министарству безбједности БиХ.

"Њихова намјера није трајно задржавање. Подручје БиХ им служи као транзитна рута да би доспјели у неку од земаља Европске уније", кажу из Службе.