ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/10/2018

САРАДЊОМ ДО НОВИХ РАДНИХ МЈЕСТА У БИЈЕЉИНИ

 

БИЈЕЉИНА, 17. ОКТОБРА /СРНА/ - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић, са сарадницима, разговарао је данас са делегацијом Министарства одбране Намибије о могућностима сарадње са неким од градова у тој земљи, те отварању нових радних мјеста кроз пословну сарадњу са Техничким ремонтом Братунац /ТРБ/ у бијељинском "Елваку".

 

Шеф кабинета градоначелника Бијељине Миле Пејчић рекао је да су на данашњем састанку упознати о пословним преговорима ТРБ-а са овим министарством, те да је за Град значајно свако радно мјесто и задржавање младих на овим просторима.

"Познато је да ТРБ, осим намјенске индустрије, сада у оквиру `Елвака` развија и цивилни програм, односно нову производњу електрода и контејнера", рекао је Пејчић, додајући да ове фирме намјеравају да запосле велики број људи.

Он је захвалио делегацији Намибије што су посјетили Бијељину.

"Разговарали смо и о могућем наставку сарадње, с обзиром на то да Бијељина има осам братских градова, покренула се иницијатива да са неким од градова који има приближан број становника у Намибији, развијемо и додатну сарадњу", рекао је Пејчић.

Замјеник намибијског министра одбране Били Муанинге рекао је да је срећан што има прилику да посјети Бијељину јер градови широм свијета сарађују ради економског развоја, што је и један од разлога боравка намибијске делегације у Републици Српској.

"Одржив економски развој је кључ сваке локалне заједнице, што желим да се догоди и Бијељини. Веома је добро што радимо заједно на отварању радних мјеста овдје. Задовољни смо што смо данас и у овој локалној управи", рекао он.

Већински власник ТРБ Славенко Ристић истакао је да је данашњи долазак у Бијељину једна у низу посјета делегације Намибије са којом ТРБ има одличну сарадњу већ неколико година.

"Војна индустрија је била привредни мотор развоја чак и бивше Југославије. У посљедњих четири до пет година успјели смо да, кроз војну индустрију, уђемо и у друге сегменте индустрије", рекао је Ристић новинарима.

Он је, након састанка са руководством Градске управе Бијељина, подсјетио да је ТРБ прије два мјесеца покренуо производњу у погонима "Елвака" у Бијељини, те се нада још бољој сарадњи са Намибијом.

"Ова сарадња се неће завршити у области војне индустрије већ ћемо имати моућност да пласирамо и понудимо и производе и из индустрије намијењене цивилном сектору", рекао је Ристић.

Делегација Министартсва одбране Намибије борави већ неколико дана у Републици Српској.