ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика17/10/2018

ЦВИЈАНОВИЋ: ВЛАДА СРПСКЕ ПОСВЕЋЕНА УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ СА КИНОМ

 

БАЊАЛУКА, 17. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас током састанка са амбасадором Кине у БиХ Чен Бо да Влада посвећено ради на проширењу и унапређењу сарадње између Републике Српске и Народне Републике Кине, те да су резултати добре сарадње видљиви у различитим областима, од економије до образовања и културе.

 

Током састанка у Бањалуци саговорнице су изразиле увјерење да ће се партнерство и сарадња наставити и у наредном периоду, прије свега у области привреде, енергетике, те у реализацији значајних инфраструкутурних пројеката, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

У саопштењу се истиче да је на састанку наглашено да постоји значајан потенцијал да се пријатељски однос Републике Српске и Кине додатно унаприједи и кроз сарадњу у области туризма, чему доприноси и увођење безвизног режима између Кине и БиХ.

Размијењена су мишљења и о другим актуелним економским и политичким темама у Републици Српској и БиХ, са освртом на протекле опште изборе, а саговорнице су изразиле очекивања да ће власт на свим нивоима у БиХ бити формирана ускоро.

Овом приликом амбасадор Кине у БиХ честитала је Цвијановићевој на резултатима оствареним на протеклим општим изборима, те јој пожељела успјех на одговорном положају на челу Републике Српске, истиче се у саопштењу.