ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/10/2018

САХРАНА МИЛЕНЕ ДРАВИЋ У АЛЕЈИ ЗАСЛУЖНИХ ГРАЂАНА

 

БЕОГРАД, 19. ОКТОБРА /СРНА/ - Глумица Милена Дравић биће данас сахрањена у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу поред супруга Драгана Николића.

 

Опијело ће бити служено у 15.00 часова, а сахрана ће бити обављена у 15.30.

Комеморација ће бити одржана у 12.00 часова у "Звездара театру", преносе медији.

Милена Дравић преминула је 14. октобра у 79. години након тешке болести.

Једна је од највећих глумица које су имале Србија и Југославија.

У каријери дужој од 50 година снимила је 90 филмова, а најпознатији у којима је остварила улогу су, између осталих, "Прекобројна", "Љубавни живот Будимира Трајковића", "Козара", "Битка на Неретви", "Уна", "Рад на одређено вријеме", "Није лако са мушкарцима" и "Зона Замфирова".

Позната је још и као учитељица из култне серије "Приче из Непричаве", а остварила је улоге у серијама "Полицајца са Петловог брда", "Приче из радионице", "Позориште у кући".

Са супругом и колегом Драганом Николићем је од 1972. до 1974. водила популарни шоу програм "Образ уз образ".

Дравићева је добитница Награде за најбољу споредну глумицу на Канском филмском фестивалу, специјалне награде Златна ружа на Филмском фестивалу у Венецији, најпрестижнијих српских награда Добричин прстен и "Жанка Стокић" за цjелокупан допринос југословенској и српској кинематографији, награде "Јоаким Вујић", награде Павле Вуисић на Филмским сусретима у Нишу, четири Златна ћурана на Данима комедије у Јагодини и рекордних десет Златних арена на Филмском фестивалу у Пули.