ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет18/10/2018

ПОТРАГА ПРОШИРЕНА НА ДВА ШУМСКА ПОДРУЧЈА ИЗВАН ГРАДА

 

ИСТАНБУЛ, 18. ОКТОБРА /СРНА/ - Потрага за несталим саудијским новинаром Џамалом Кашогијем проширена је на два шумска подручја изван граница Истанбула, јавиле су локалне новинске агенције.

 

Значајно проширење подручја потраге на Београдску шуму и фарму у покрајини Јалова услиједило је након што је полиција већ прегледала снимке са неколико стотина камера за надзор у граду, како би установила да ли су се возила саудијског Конзулата кретала касно 2. октобра, када је Кашоги нестао.

"Гардијан" је пренио да се потрага врши уз помоћ дронова и рефлектора.

Турски форензичари јутрос рано су напустили просторије у којима станује генерални конзул Саудијске Арабије Мохамад ел Отаиби, који је прије два дана напустио Турску.

Истражиоци су по други пут претресли просторије Конзулата, а за сада није познато шта су открили током другог претреса.

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да су током претреса у понедјељак, 15. октобра, пронађене "токсичне супстанце" и да је примијећена нова фарба у просторијама.

Кашогија, новинара "Вашингтон поста" и критичара саудијског принца Мохамада бин Салмана, испред Конзулата у Истанбулу чекала је вјереница, која је изјавила да он није изашао из зграде.

Турски званичници су у посљедње двије седмице износили шокантне чињенице за које тврде да доказују да је Кашоги убијен и да је његово тијело склоњено из Конзулата.

Медији у Турској и САД објавили су детаље са аудио снимка на којем се, наводно, чује мучење саудијског новинара.

Саудијац осумњичен да је умијешан у нестанак саудијског новинара Џамала Кашогија погинуо је данас у саобраћајној несрећи.

Мешал Сад М. Албостани, који је био у саудијском Конзулату у Истанбулу када је новинар ушао у зграду 2. октобра, настрадао је у саобраћајној несрећи у Ријаду.

Медији су јавили да је главни осумњичени тјелохранитељ саудијског принца, а чланови саудијске краљевске породице тврде да нису умијешани у убиство новинара.