ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика21/10/2018

ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ СМЈЕНА ДВА МИНИСТРА?

 

БАЊАЛУКА, 21. ОКТОБРА /СРНА/ - Два министра у Влади Републике Српске, сходно истрази која је у току, могла би да буду смијењена идуће седмице, као и неки директори, секретари, замјеници и помоћници министара, сазнаје портал "Инфосрпска".

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је још прије избора планирао чишћење компромитованих кадрова, ма из које странке они долазили, али у том науму није хтио да злоупотребљава изборе, кажу извори блиски његовом кабинету.

Исти извор наводи да се чекало да прођу избори и да се провјери понашање појединаца и за вријеме избора, као и због тога да му не би приговорили да то ради да би стекао што више гласова у предизборној кампањи.

"Међу онима који су или ће бити смијењени, у првом реду су они који су својим лошим радом, слабим радним резултатима, али и криминалним дјеловањима, што су утврдиле истраге које је предсједник Додик наложио, нанијели штету друштву и Републици Српској уопште", преноси "Инфосрпска".

Овај портал наводи да је, упркос неслагању главног коалиционог партнера ДНС-а, односно њиховог лидера Марка Павића, Додик одлучан у чишћењу од кадрова који су злоупотријебили изборни процес на штету владајуће коалиције, али и оних који су што јавно што тајно учествовали у покушају подривања уставног поретка Републике Српске.

"Додикова `гвоздена метла` се могла и очекивати с обзиром да су се `мангупи из наших редова` почели сматрати недодирљиви губећи сваку мјеру за реалност, за друштво у коме живе и за Републику Српску у цјелини", преноси портал "Инфосрпска".

Овај портал наводи да Додик "`гвоздену метлу` неће испуштати из руку још неко вријеме, док све не расчисти".