ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/10/2018

ОКОНАЧНИ ПРОТЕСТИ У БИХАЋУ, СУТРА НОВО ОКУПЉАЊЕ ГРАЂАНА

 

БИХАЋ, 21. ОКТОБРА /СРНА/ - Око 100 грађана Бихаћа протестовало је данас испред Ђачког дома у насељу Борићи, који је импровизовани мигрантски камп, због изостанка реаговања надлежних на мигрантску кризу у овом граду.

 

Протести су прошли без било каквих инцидената, али уз значајно присуство полицијских агенција.

Иницијатори протеста упозорили су да су у посљедње вријеме забиљежени све чешћи напади миграната на грађане овог града, да имa крађа и других различитих инцидената, а да неки родитељи чак размишљају да престану слати своју дјецу у школу због њихове безбједности.

Они су истакли да полиција Унско-санског кантона чини све што је у њеној моћи да заштити грађане Бихаћа и овог кантона, али да су њихови капацитети ограничени.

"Ми не радимо ниједан поступак против миграната, већ само желимо да се они измјесте на простор ван града Бихаћа и да им се омогуће хумани услови и ми ћемо бити сретни због тога. Ми не желимо борбу са мигрантима, већ само да одбранимо своје достојанство", поручили су организатори скупа.

Они траже да локација на којој ће мигранти убудуће боравити буде што прије одређена.

Протести ће бити настављени сутра на Градском тргу у 18.00 часова, а након тога грађани ће се упутити према објекту некадашње фирме "Бира", којег је Међународна организација за миграције одредио као потенцијалну будућу локацију за мигранте.

Осим тога, грађани и даље траже ванредну сједницу Владе Унско-санског кантона, Градског вијећа и правовремену реакцију власти, као и договор о локацији мигрантског кампа ван града и њихово што раније измјештање из урбаних зона.