ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима22/10/2018

МОКРИ КОЛОВОЗИ У ВИШИМ ПРЕДЈЕЛИМА

 

БАЊАЛУКА, 22. ОКТОБРА /СРНА/ - У Републици Српској и Федерацији БиХ јутарња магла смањује видљивост на путевима у котлинама и дуж ријечних токова, као и на планинским превојима, а у вишим предјелима коловози су мјестимично мокри.

 

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на могућност ситнијих одрона камења и земље на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке.

Режим одвијања саобраћаја због радова измијењен је на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

У току је уклањање наплатних кућица на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Возаче из АМС упозоравају да опрезније возе и да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због радова на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, на дионици Крупа на Врбасу-Бочац, од 7.00 до 17.00 часова обуставља се саобраћај на десетак минута и пропушта наизмјенично једном траком.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене.

На дионици магистралног пута граница Републике Српске /Tрновица два/-Tребиње, због изградње водовода за насеље Дражесне Горе, саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираног клизишта на регионалном путу Лопаре-Прибој обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због санационих радова саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у Улици 27. марта.

Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица.

Возила се за вријеме обуставе преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

Због санације клизишта измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног путу Митровићи-граница Републике Српске /Присика/.

Због санације клизишта на регионалном путу Братунац три-Дрињача у времену од 7.00 до 16.00 часова потпуно је обустављен саобраћај, док од поноћи до 7.00 и од 16.00 до поноћи остаје на снази забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе "М3".

Ова забрана не односи се на аутобусе "Дринатранса" Зворник који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У времену од 8.00 до 16.00 часова због деминерских радова получасовне обуставе саобраћаја на снази су магистралном путу Фоча-Гацко, у мјесту Национални парк "Сутјеска"-Прибој, општина Фоча.

Због деминерских радова на путу Брод-Оџак од 8.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија тако што 30 минута трају обуставе и 15 минута пропуштања возила.

На регионалном путу Tеслић два-граница Републике Српске/Федерације БиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју ФБиХ саобраћај теретних возила обустављен је због реконструкције моста на магистралном путу Нови Tравник-Бугојно, на улазу у Бугојно.

За вријеме ових радова теретна возила преусмјеравају се на алтернативни правац Бугојно-Доњи Вакуф-Tравник-Невић Поље, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

Санациони радови у току су на дионицама ауто-пута Сарајево запад-Лепеница и Подлугови-Високо, као и на магистралним путевима Домановићи-Столац, Доњи Вакуф-Tравник и Семизовац-Олово-Кладањ.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Због радова у Црној Гори, у времену од 9.00 до 13.00 и од 15.00 до 18.00 часова, саобраћај се повремено обуставља на граничном прелазу Делеуша.