ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура22/10/2018

ОДИГРАНА ПРЕДСТАВА "ПАЛАТА СМИЈЕХА"

 

КОТОР ВАРОШ, 22. ОКТОБРА /СРНА/ - Глумци драмског студија "Маске" из Костајнице одиграли су у которварошкој кино сали представу "Палата смијеха", која је дио програма Четвртог фестивала омладинских позоришта "Варош фест".

 

Глумица Маја Николић рекла је да је ова представа, која је рађена по тексту и у режији Огњена Богдановића, извођена шест пута.

"Главни мотив је побједа добра над злом, а неке од особина које промовише представа јесу да дјеца буду добра, ведра и да помажу једни другима", рекла је Николићева.

У синоћњој представи, која је пројекат подржан од Министарства просвјете и културе Републике Српске, глуми девет глумаца Драмског студија "Маске".

"Палата смијеха" је комедија са елементима мађионичарских вјештина у којој играју Инес Кахвић, Маја Николић, Милена Милашин, Ана Ђенадија, Радислав Косијер, Предраг Лукић, Вера Николић и Сара Вукојевић.

"Варош фест" биће настављен сутра када ће на сцену изаћи глумци бањалучког "Дис театра", који ће одиграти представу "Са преводом за одрасле".

Организатори фестивала су Дом културе "Мирослав - Миро Пејовић" из Котор Вароша и Центар за културу, спорт и информисање.