ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/10/2018

ФРАНЦУСКИ ХУМАНИТАРАЦ ЋЕ СЕ ЖАЛИТИ И СТРАЗБУРУ

 

БЕОГРАД, 22. ОКТОБРА /СРНА/ - Оснивач удружења "Солидарност за Косово", француски хуманитарац Арно Гујон рекао је да ће се жалити Европском суду за људска права у Стразбуру ако Управни суд /самопроглашеног/ Косова не укине рјешење да му се забрани улазак на Косову и Метохију.

 

"Нећу се смирити док не будем успео да укинем срамну одлуку и поново помажем Србима на Косову и Метохији", рекао је Гујон за "Политику".

Он је овластио свог адвоката да поднесе тужбу Управном суду у Приштини на рјешење косовског министарства унутрашњих послова о забрани уласка у покрајину, пошто је одбило жалбу на одлуку донесену 10. септембра.

"Одлука привремених косовских институција је арбитрарна, без образложења и рока и као таква је бесмислена. Надам се да ће Управни суд укинути ову забрану", рекао је Гујон.

Он је нагласио да је задовољан подршком и помоћи коју је добио од Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију чим му је уручена ова забрана.

"На сваком кораку осећам огромну подршку и од народа и од медија који уважавају мој хуманитарни рад у тешким околностима. Велику захвалност дугујем и Рашко-призренској епархији, која се ангажовала око помоћи преко међународних институција на Космету. Ипак, најдража ми је морална подршка деце из енклава која ми шаљу цртеже. То ми је највећа сатисфакција", рекао је Гујон.

Гујон због одлуке косовског МУП-а не може да буде у конвоју помоћи за српске енклаве на Косову и Метохији, које организује посљедњих 14 година.