ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво23/10/2018

МИГРАНТИ ВРАЋЕНИ СА ИЗАЧИЋА, СИТУАЦИЈА СЕ КОМПЛИКУЈЕ НА МАЉЕВЦУ

 

САРАЈЕВО, 23. ОКТОБРА /СРНА/ - На граничном прелазу Велика Кладуша-Маљевац, на стотину метара од граничне линије између БиХ и Хрватске, тренутно се налази 350 до 400 миграната, међу којима има жена и дјеце, и ситуација се компликује из минута у минут, рекла је Срни портпарол Граничне полиције БиХ Санела Дујковић.

 

"Ситуација се компликује због бројности миграната, јер је првобитно то била група од 70-80 миграната. До сада није било хитних медицинских интервенција, нити инцидената између полиције и миграната. О даљим мјерама које ће предузимати полицијски службеници, ми ћемо јавност обавјештавати правовремено", напоменула је Дујковићева.

Она каже да је група од 130 до 150 миграната који су били на око километар од граничног прелаза Изачић, између БиХ и Хрватске, враћена у прихватне центре у Бихаћу одакле су претходног дана кренули.

Дујковићева је навела да су мигранти, који су кренули јуче, враћени захваљујући координисаним активностима припадника Министарства унутрашњих послова /МУП/ Унско-санског кантона и Граничне полиције БиХ.

Она је додала да се на овом прелазу налазе службеници Граничне полиције БиХ и МУП-а Унско-санског кантона.

Министарство унутрашњих послова Хрватске саопштило је да ће хрватска полиција спроводити национално и европско законодавство и да неће дозволити незаконите преласке државне границе, односно спољну границу ЕУ.

"Међу мигрантима на подручју БиХ и Србије шири се лажна информација да ће Хрватска дозволити њихов улазак на своју територију, као и даљи пролазак према земљама западне Европе", наведено је у саопштењу хрватског МУП-а.