ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/10/2018

БОРЕНОВИЋ: ИЗМЈЕНЕ ИЗБОРНОГ ЗАКОНА - ПРИОРИТЕТ

 

БАЊАЛУКА, 23. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је у разговору са замјеником шефа Делегације ЕУ у БиХ Халдуном Сином у Бањалуци да ће један од приоритета ове странке бити иницијатива за измјену Изборног закона БиХ.

 

Из ПДП-а је саопштено да измјене Изборног закона треба да обезбиједе "поштене изборе чији резултати одговарају изборној вољи народа".

Бореновић је рекао да су претходни избори показали да је цијели процес потпуно обесмишљен без новог изборног закона, те да је неопходно увести скенирање гласачких листића, видео-надзор бирачког мјеста, спреј за идентификацију, централно мјесто за бројање гласова, те серијске бројеве на гласачке листиће, јер се само тако минимализују шансе за изборне крађе и малверзације.

Предсједник ПДП-а је са Сином разговарао о политичкој ситуацији након избора одржаних 7. октобра.

Бореновић је напоменуо да су један од стубова демократског друштва независни медији, те да независно, непристрасно и тачно информисање морају бити окосница извјештавања Радио-телевизије Републике Српске, која као јавни сервис треба да служи интересима јавности.

"Основна обавеза институција је да грађанима гарантује безбједност. Ми инсистирамо на томе да институционално буду ријешена најтежа кривична дјела, прије свега убиство Давида Драгичевића", рекао је Бореновић.