ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 201826/10/2018

МАРЧЕTА: ОСВИЈЕСTИЛИ СЕ И СРБИ И ГЛАСАЛИ ЗА СРПСКУ ЛИСТУ

 

ДРВАР, 26. ОКTОБРА /СРНА/ - Кандидат Српске листе за Скупштину Ливањског кантона Миле Марчета рекао је Срни да резултати недавних општих избора не треба да буду изненађење, јер у Ливну, Купресу и у Tомиславграду има Срба који су се освијестили и гласали за Српску листу.

 

Он је навео да се у медијима појавила информација да ће се поново пребројавати гласачки листићи са појединих бирачких мјеста на подручју општине Ливно.

"Хрвате не треба да чуди што је Српска листа на подручју општине Ливно освојила један број гласова, јер су се Срби освијестили и схватили да без српског јединства не могу да опстану на подручју Ливањског кантона, гдје је положај Срба изузетно тежак", истакао је Марчета.

Марчета је навео да је Српска листа, на примјер, на бирачком мјесту Доњи Рујани освојила 16 гласова, а на бирачком мјесту Ступнић осам гласова, оцијенивши да је изборни резултат Српске листе могао бити и бољи.

Марчета је додао да је, према резултатима ЦИК-а БиХ, Спрска листа за Скупштину Ливањског кантона освојила три посланичка мандата или 3.328 гласова, док за Представнички дом Парламента Федерације БиХ није имала довољан број гласова за свог представника Никицу Грубора који је био носилац листе.