ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура06/11/2018

ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА СМОТРА ФОЛКЛОРА "МЕСФО ОБУДОВАЦ 2018"

 

ШАМАЦ, 6. НОВЕМБРА /СРНА/ - На Деветој међународној смотри фолклора "МЕСФО Обудовац 2018", која је одржана у Шамцу, учествовало је више од 300 учесника из Републике Српске, БиХ, Србије и Хрватске.

 

Кореографијама и играма из свог краја представили су се СПКД "Просвјета" из Обудовца, КУД "Ђура Јакшић" Бачког Маглића, КУД "Масука" из Велике Плане и АКУД "Младост" из Ченеја, из Србије.

Учествовала су и два КУД из Хрватске - "Зора" из Силаша и "Острово", те три из Брчко дистрикта - СПКД "Крепшић" из Крепшића, ХКУД "Скакава 06" из Горње Скакаве и КУД "Ражљево" из Ражљева.

Манифестацију у Дому културе "Милан Јелић" синоћ је отворио начелник Службе за друштвене дјелатности Слободан Стојић који је поздравио присутне и изразио задовољство организацијом и учешћем великог броја младих.

Предсједник СПКД "Просвјете", која је и организатор ове манифестације, Милан Николић изразио је задовољство што је овај догађај прерастао у традицију.

"Трудимо се да у овим тешким временима очувамо традицију, културу, игре и обичаје наших крајева", истакао је Николић.

Генерални спонзор је општина Шамац са привредницима и другим донаторима из Обудовца. Свим учесницима додијељене су захвалнице и пригодни поклони.