ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника06/11/2018

У РОГАТИЦИ УХАПШЕНА TРИ ЛИЦА, А ЈЕДНО ПОTОМ ОСЛОБОЂЕНО

 

САРАЈЕВО, 6. НОВЕМБРА /СРНА/ - У заједничкој акцији неколико полицијских агенција у Рогатици су ухапшене три особе, од којих су двије криминалистички обрађене у Агенцији за истраге и заштиту /Сипа/, док је једна особа пуштена на слободу, потврђено је Срни у овој полицијској агенцији.

 

Три особе ухапшене су синоћ у оквиру полицијске акције током које је пронађено неколико украдених аутомобила из ранијег периода.

Према незваничним сазнањима федералних медија, два лица лишена слободе након акције у Рогатици предата су у надлежност Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево, мада портпарол ове полицијске агенције Сувада Кулдија Срни није могла потврдити ту информацију.

Једно од ухапшених лица је већ раније познато полицији након хапшења у оквиру акције "Волан", највеће досадашње истраге у БиХ усмјерене против аутомафијаша.

У јулу прошле године Тужилаштво БиХ саопштило је да је у сарадњи са полицијским агенцијама успјело да "разбије" четири организоване криминалне групе које се сумњиче за крађе аутомобила на подручју Кантона Сарајево, Тузланског, те Херцеговачко-неретванског и Западно-херцеговачког кантона још од 2011. године.

Полицајци МУП-а Кантона Сарајево Адис Шеховић /43/ и Давор Вујиновић /46/ убијени су у петак, 26. октобра у сарајевском насељу Алипашино поље када су током редовне патроле наишли на лица које су покушавале да украду аутомобил голф хрватских регистарских ознака.