ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника06/11/2018

ПРИПАДНИЦИ УПРАВЕ УЧЕСТВОВАЛИ У АКЦИЈИ ПРОНАЛАСКА УКРАДЕНИХ ВОЗИЛА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 6. НОВЕМБРА /СРНА/ - Припадници Полицијске управе Источно Сарајево учествовали су у заједничкој акцији неколико полицијских агенција у вези са проналаском украдених возила у општинама Рогатица и Соколац, у којој су ухапшене три особе.

 

У саопштењу Полицијске управе Источно Сарајево наводи се да су јуче припадници ове управе на основу оперативних информација Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ да се на подручју Сокоца креће возило "ренџ ровер" за који постоји сумња да је украдено, извршили оперативно тектичку мјеру блокаду.

Том приликом је на локалитету Глуховина, општина Рогатица, уочено наведено возило, а у његовој близини затечена су лица чији су иницијали С.Д. /30/ из Источне Илиџе, Р.Б. /51/ са Сокоца и З.Ј /54/ из Рогатице.

Лица су лишена слободе, а уз сагласност и под надзором тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево извршен је увиђај, након чега су лица и возило предати Сипи на даље поступање.

Извршеним провјерама утврђено је да је наведено возило украдено 12. септембра на подручју Кантона Сарајево.

Ширим прегледом блокираног подручја, у рејону села Барник, општина Соколац, пронађена су још два возила, као и већа количина ауто-дијелова, за која постоји сумња да потичу из кривичних дјела крађа извршених на подручју Кантона Сарајево.

Након извршеног увиђаја, возила и ауто-дијелови биће предати Министарству унутрашњи послова Кантона Сарајево, напомиње се у саопштењу.

У заједничкој акцији неколико полицијских агенција, синоћ су у Рогатици ухапшене три особе, од којих су двије криминалистички обрађене, док је једна особа пуштена на слободу, потврђено је јутрос Срни у Сипи.