ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија07/11/2018

ЏИ-ПИ-ЕС НАРУКВИЦЕ ЗА ДЈЕЦУ СА АУТИЗМОМ

 

САРАЈЕВО, 7. НОВЕМБРА /СРНА/ - Представници Адико банке данас су у Сарајеву уручили првих 20 џи-пи-ес наруквица за дјецу са аутизмом.

 

Уручивањем ових наруквица дјеци и родитељима, члановима Удружења за подршку породицама са дјецом и особама са потешкоћама у развоју "Колибри", започето је спровођење пројекта најављеног у мају чији је циљ да што више аутистичне дјеце безбједније живи.

Из Адико банке подсјећају да око 70 одсто дјеце са аутизмом у неком моменту одлута и изгуби се, што је више пута био случај и у БиХ, а један се, нажалост, завршио трагично.

Адико банка је одлучила да на овај начин помогне породицама да заштите своју дјецу, док не буде пронађено институционално рјешење, додаје се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да би џи-пи-ес наруквице у цијелој БиХ требало да буду категорисане као ортопедско помагало за дјецу са поремећајем из аутистичног спектра, за шта ће се Удружење "Колибри" залагати у наредном периоду.

Овим би системски био ријешен проблем финансирања џи-пи-ес наруквица, а родитељима ове дјеце бар мало олакшани свакодневни проблеми.

Предсједник Управе Адико банке Сарајево Санела Пашић истакла је да ће ова банка настојати да обезбиједи наруквице за што већи број дјеце из цијеле БиХ.

Предсједник Управе Адико банке Бањалука Марио Иванковић рекао је да ће ускоро бити уручене прве наруквица на подручју Бањалуке, те да, у сарадњи са Удружењем "Колибри", координишу ову акцију и са другим удружењима и организацијама које окупљају аутистичну дјецу.

Донацију су заједнички реализовале Адико банка Сарајево и Адико банка Бањалука.