ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/11/2018

ЧЛАНОВИ ИМПЕРАТОРСКОГ ПРАВОСЛАВНОГ ПАЛЕСТИНСКОГ ДРУШТВА У СВЕТОЈ ЗЕМЉИ

 

БАЊАЛУКА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Чланови бањалучког представништва Императорског православног палестинског друштва посјетили су главни центар овог удружења за Блиски исток у Јерусалиму, гдје су се упознали о његовој богатој историји.

 

Предсједник бањалучког Императорског друштва јереј Миладин Митровић изјавио је Срни да је ова посјета веома значајна, јер су се, осим духовног окрепљења на најсветијим мјестима православне вјере, чланови овог друштва из Бањалуке информисали о његовом изузетном доприносу очувању православља на Блиском истоку, али и у другим дијеловима сивјета.

"Значај Императорског православног палестинског друштва има велику улогу за очување светиња Цркве Христове у Палестини у оквирима православне вјере. Веома смо срдачно примљени на Сергијевском подворју у Јерусалиму, гдје се налази главни центар, који је уједно и центар руске духовне мисије у Палестини", рекао је Митровић.

Чланови бањалучког Императорског православног палестинског друштва, који се налазе у десетодневној посјети Светој земљи, имали су и званичан пријем у Јерусалимској патријаршији.