ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/11/2018

КАЛАБЕ БЕЗ КРОВА НАД ГЛАВОМ, ПОТРЕБНА ПОМОЋ

 

БОСАНСКО ГРАХОВО, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Браћи Миловану и Жарку Калаба, српским повратницима у село Бастаси у Босанском Грахову, потребна је помоћ у рјешавању стамбеног питања јер им је кућа спаљена током рата и никада није обновљена.

 

Милован Калаба рекао је Срни да су од 1997. године предавали документа за обнову њихове куће и да су добили обећање да ће им кућа бити обновљена, али да то траје годинама јер све остаје на обећањима.

"Прије рата смо имали двије куће, а данас немамо ништа. Ми тражимо само да нам се обезбиједи бар привремени смјештај или помоћ у било ком смислу", рекао је Калаба, који са братом живи од сточарства и у току љетње сезоне раде за дневнице.

Он је навео да су након повратка у своје село живјели у кући рођака који су им изашли у сусрет.

"Дошло је вријеме да морамо иселити из куће наших рођака који су нам дали кућу на кориштење. Сад немамо гдје, не можемо под ведро небо. Нашли смо привремени смјештај, кућу која нема ни прозоре ни врата", нагласио је Калаба.

Начелник општине Босанско Грахово Душко Радун рекао је Срни да је браћи Калаба заиста треба помоћ и да се нада и вјерује да ће почетком године бити ријешено њихово стамбено питање јер су прошли на јавном позиву за обнову кућа код федералног министарства.

Њихов комшија Горан Рудић рекао је Срни да за Калабе има само ријечи хвале.

"Они су праве комшије, увијек су ту када треба помоћи", рекао је Рудић.