ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/11/2018

НЕЗАДОВОЉНИ И ОТПУШТЕНИ РАДНИЦИ И ДАНАС ТРАЖЕ СМЈЕНУ ДИРЕКТОРА

 

ИСTОЧНИ ДРВАР, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Незадовољни и отпуштени радници Шумског газдинства /ШГ/ "Клековача-Потоци" из Источног Дрвара наставили су и данас протесте са захтјевом за смјену вршиоца дужности директора тог шумског газдинства Николе Јанковића, рекао је Срни представник Синдиката ШГ "Клековача-Потоци" Раденко Боснић.

 

Боснић је поновио да су радници незадовољни радом Јанковића, за којег наводи да је отпустио раднике из Дрвара и Источног Дрвара и запослио раднике из других општина.

"Док год не буде смијењен садашњи вршилац дужности директора, ми нећемо одустати. Желимо његову смјену и желимо да заштитимо наша права на посао", рекао је Боснић.

Он је подсјетио да су радници који су незадовољни радом вршиоца дужности директора Јанковића ступили у протесте 31. октобра.

"Понашање директора Јанковића више се није могло трпјети. Пријетње отказима, суспензијама, отпуштањем радника, довођењем нових људи довело нас је до тога да почнемо са протестима", додао је Боснић.

Вршилац дужности директора Никола Јанковић раније је рекао Срни да је у позадини протеста отпуштање сезонских радника, конкурс за новог директора и, како је навео, раније незаконите радње у Шумском газдинству.

Он је рекао да неће бити смијењен и неће дати оставку, те да је апсолутно сигуран да ће у наредне четири године бити директор тог газдинства.

Раднике који протестују подржало је општинско руководство Источног Дрвара, као и организације ратних војних инвалида, породица погинулих бораца, те становници Дрвара у Федерацији БиХ и делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламента ФБиХ Миле Марчета, који је раније рекао Срни да је стао уз свој народ.