ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/11/2018

ЛИЦА ИЗ БИЈЕЉИНЕ КРИЈУМЧАРИЛА МИГРАНТЕ

 

ФОЧА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Против четири лица из Бијељине чији су иницијали В.О, В.Д, П.М. и С.Н, које је полиција из Чајнича затекла у превозу миграната, биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење људи, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

 

Полиција је јуче, 45 минута послије поноћи, у мјесту Влаота, на путу Чајниче-Метаљка, затекла возила "пасат шест" и "ауди шест", те лица В.О, В.Д, П.М. и С.Н, са још осам лица, од којих је утврђено да су четири мигранти из Алжира и Ирака, који су илегално ушли у БиХ.

Доласком полиције, четири мигранта су покушала да побјегну у шуму, а преостала четири непозната лица, која су се налазила у возилима заједно са осумњиченим лицима из Бијељине, удаљила су се према прелазу Метаљка на граници са Црном Гором.

Полиција је касније пронашла лица која су превозила мигранте и након што им је уручила позив саслушала их је у просторијама Полицијске станице у Чајничу.

Обавијештен је дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, који је сагласио да се предузму све мјере и радње на утврђивању чињеница и прикупљању доказа за кривично дјело кријумчарење лица, те да се одузму предмети који ће бити предмет вјештачења.

Мигранти који су покушали да побјегну у шуму пронађени су и предати су Граничној полицији БиХ, теренској јединици Хум у Фочи, док ће након комплетирања предмета против лица В.О, В.Д, П.М. и С.Н. бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење лица.

Двојица од четворице осумњичених и раније су хапшени због превоза миграната.