ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија08/11/2018

ГРУЈИЧИЋ: НАСТАВЉА СЕ АСФАЛТИРАЊЕ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА

 

СРЕБРЕНИЦА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Начелник општине Сребреница Младен Грујичић најавио је да ће почетком идуће седмице почети асфалтирање 1,1 километар локалног пута од села Осредак према Сребреници, а затим дијела пута Казани-Ораховица и за село Височник.

 

Он је рекао Срни да је Влада Републике Српске обезбиједила 800.000 КМ за изградњу локалних путева и друге пројекте у овој општини и да је дио тих средства, односно 450.000 КМ намијењено за асфалтирање некатегорисаних, сеоских путева.

"Захваљујући тим средствима, већ је завршена изградња и асфалтирање дионице пута за село Божиће, затим краћих путних праваца у насељима Видиковац и Жути Мост", каже Грујичић.

Према његовим ријечима, преосталих 350.000 КМ предвиђено је за реконструкцију објеката бивше "Везионице", у којима је предвиђено отварање нових производних погона.

Грујичић истиче да постоји интересовање више инвеститора за покретање производње у тим објектима и да има заинтересованих за отварање мљекаре, дрвопрераде, производње одјеће, обуће и других врста производње.

"Сагледаћемо све понуде и процијенити које су најповољније и која дјелатност омогућава отварање највећег броја радних мјеста, али и висину прихода и дуготрајност производње. Циљ нам је да се што више радника запосли и да могу зарадити пристојне плате за живот. Такође, желимо да послодавци буду задовољни, али и да та производња донесе приходе у општински буџет", појашњава Грујичић.

Дио ових средстава предвиђен је за уређење и асфалтирање платоа и паркиралишта у сребреничичком насељу Баратова.