ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана08/11/2018

ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

 

ГРАДИШКА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Борачка организација општине Градишка обиљежила је данас крсну славу - Митровдан, служењем свете литургије и парастоса за погинуле борце у Храму Покрова Пресвете Богородице, те полагањем вијенаца на централно спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Градишци.

 

Вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима положили су представници општине Градишка, Општинске борачке организације, представници Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, Градишке бригаде, те представници 19. Србобранске бригаде и СУБНОР-а.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Душко Милетић рекао је да је српски борац, када није имао чиме да слави и када је ратовао у рову - славио славу са хљебом и сољу, те да треба да слави и у миру, када има много више и своју државу Републику Српску.

"Борачка организација Републике Српске након обиљежавања славе враћа се својим свакодневним активностима - побољшању статуса борачке популације, што је и основни задатак Организације", рекао је Милетић.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да локална управа жели да чува успомену на људе који су дали животе за Републику Српску, коју треба чувати и развијати.

"Наша обавеза је да се присјетимо погинулих бораца, да водимо рачуна о њиховим породицама и ратним војним инвалидима који су дали највећу жртву за Српску", нагласио је Аџић.