ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија08/11/2018

ОТВОРЕН 17. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПРИВРЕДЕ

 

БРЧКО, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - У Брчком је данас отворен 17. Међународни сајам привреде, на којем је на 1.500 метара квадратних своје производе и штандове поставило око 150 излагача из БиХ и земаља региона.

 

Предсједник Привредне коморе Брчко дистрикта Јеленко Илић рекао је да је задовољан организацијом Сајма, који је већ првог дана веома посјећен.

"Имамо око 150 излагача из разних сектора привреде, ситног занатства, трговаца, јер је и циљ да се окупи што више привредника из региона, али првенствено што више привредника из БиХ", рекао је Илић.

Илић је додао да ће у оквиру Сајма бити организоване и стручне конференције на којима ће учествовати привредници, а тема данашње биће проблем исељавања становништва.

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић истакао је да му је драго што ће на Сајму бити говора о повећању плата запослених, али и о ономе што је највећи проблем Брчко дистрикта, али и БиХ, а то је одлазак младих.

"Ми ћемо свакако као Влада дистрикта и кроз директну комуникацију са Привредном комором, али и кроз Привредни савјет, радити на свим активностима које ће ићи у правцу да кроз измјене прописа или на неки други начин омогућимо оно што је жеља свих нас, а то је да млади остају", рекао је Милић.

Сајму је присуствовао и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, који је напоменуо да су Влада и Привредна комора Републике Српске увијек пружале подршку овом сајму.

"Овај сајам је прилика да се људи срећу, да размијене пословне идеје и праксе, закључе пословне уговоре, развију интересовање за одређене нове привредне активности, а управо је овај сајам кроз 17 година свог постојања томе и доприносио", рекао је Ђокић.

Ђокић је додао и да је Брчко дистрикт специфично подручје у БиХ због свог статуса и да то треба и даље да буде повод да се Брчко наметне као средиште размјене робе и капитала, те на тај начин допринесе свом, али и развоју земље.

Сајам се одржава у бившем тржном центру "Тропик" у Грчици и трајаће до суботе, 10. новембра. Покровитељ Међународног сајма привреде је Влада Брчко дистрикта, а организатор је Привредна комора Брчко дистрикта.