ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет08/11/2018

ПОДРШКА ДИЈАЛОГУ СА ЕВРОПОМ И АМЕРИКОМ

 

АСТАНА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Лидери држава чланица Организације Уговора о колективној безбједности /ОДКБ/ подржали су садржајан дијалог са Европом и Америком ради успостављања уједначеног и недјељивог безбједносног подручја, наводи се у декларацији усвојеној на самиту Организације у Астани.

 

"Залажемо се за садржајан дијалог са свим земљама евроатлантског и евроазијског подручја о заједничким напорима развијања услова за изградњу уједначеног и недјељивог безбједносног подручја ослобођеног линија подјеле", наводи се у декларацији.

Лидери чланица Организације нагласили су посвећеност консолидовању напора тог тијела у борби против изазова и пријетњи данашњице и изразили спремност да јачају регионалне оперативне и превентивне мјере у борби против илегалног промета наркотика, сајбер криминала, илегалних миграција и активности плаћеника, јавио је ТАСС.

Чланови Заједничког савјета Организације изразили су чврсту намјеру да допринесу даљем побољшању мултидимензионалне активности тог тијела.

Лидери држава чланица захвалили су Казахстану за успјешно овогодишње предсједавање Организацији и изразили увјерење да ће предсједавање Киргистана наредне године бити ефикасно.