ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/11/2018

У ПОНЕДЈЕЉАК ПОЧИЊЕ БЕСПЛАТНА КОНТРОЛА МОТОРНИХ ВОЗИЛА

 

БАЊАЛУКА, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Бесплатна кампања "Безбједна вожња у зимским условима 2018", коју организује Ауто-мото савез Републике Српске /АМС/ и Ауто-мото друштво, почиње у понедјељак, 12. новембра, у Бањалуци ради превентивне контролe исправности уређаја на моторним возилима и њиховe припремљености за вожњу у зимским условима.

 

"С обзиром на то да се возило у току зимских услова налази у условима који доводе до већег хабања и трошења одређених склопова возила, АМС спроводи акцију у којој ће возачима бити сугерисано како да припреме своје возило за зимске услове експлоатације, која опрема је потребна и како безбједније да учествују у саобраћају", саопштено је из АМС.

Током трајања кампање возачима ће бити дијељене гребалице за лед и течност за прање вјетробранског стакла "Мосол", које је обезбиједила компанија "Оптима група", као и образовно-превентивни материјали.

"Предвиђена је контрола вриједности расхладне течности, квалитета кочионе течности, дубине газећег слоја пнеуматика, свјетлосно-сигналних уређаја, уређаја за брисање и прање вјетробранског стакла, пуњења акумулатора, плинске инсталације, опреме и прибора коју треба да посједују возачи на основу правилника, те исправност амортизера, на мјестима гдје буде могуће поставити тестер", саопштено је из АМС-а.

На овај начин АМС Републике Српске жели да повећа укупан степен безбједности у саобраћају и смањи број саобраћајних незгода које настају због неправилне припреме возила за зимске услове вожње.

Из "Оптима групе" је саопштено да ће мјерним инструментима провјеравати квалитет расхладних течности у аутомобилима и појаснити значај употребе истих за конкретно возило.

Кампања ће у Бањалуци почети у 9.00 часова у кругу Ауто-мото друштво "Крајина" и трајаће три дана, а до краја мјесеца биће спроводена у укупно 14 градова и општина Републике Српске.

Кампању, која ће трајати до 30. новембра, подржало је Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, компанија "Оптима група" и локалне заједнице.