ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија09/11/2018

ПОНУДА БАЊАЛУКЕ НА САЈМУ У ТЈЕНЦИНУ

 

БАЊАЛУКА, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Представници Бањалуке и Туристичке организације овог града учествују на Међународном сајму туризма у кинеском граду Тјенцин, што је прилика да се град на Врбасу посјетиоцима представи својом "туристичком понудом адреналина, манифестација, те културно-историјског насљеђа".

 

Начелник градског Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић истакла је да је Сајам јединствена прилика да се Бањалука појави на туристичкој мапи Истока, посебно након што је овај град однедавно потписник Меморандума о сарадњи са кинеским градом Тјенцин, саопштено је из бањалучке Градске управе.

"Позиционирања Бањалуке и њене регије као туристичке дестинације на кинеском тржишту омогућено је развојем нових авио-линија са Аеродрома Бањалука, али и успостављањем привредне и културне сарадње Републике Српске и Кине", навела је Тривићева.

Програм туристичке понуде Бањалуке представљен је и замјенику градоначелника Тјенцина Цао Сјаохунг, која је свечано и отворила сајам.

Представљање Бањалуке на Сајму туризма у Тјенцину омогућено је кроз подршку Конфуцијевог института Универзитета у Бањалуци.