ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика09/11/2018

ШЕШЕЉ: ЈУРИЋУ МЕКТИЋА ГДЕ ГОД СЕ ПОЈАВИ У СРБИЈИ

 

БАЊАЛУКА, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник СРС Војислав Шешељ рекао је да му је драго што се и његово име налази на листи непожељних особа из Србије, којима ће бити забрањен улазак у БиХ и да му је то довољан разлог да "јури /Драгана/ Мектића где год се појави у Србији".

 

"Драго ми је што је Мектић поменуо и моје име сад правећи нови списак непожељних Срба. То ће ми бити довољан разлог да јурим Мектића где год се евентуално појави у Србији у наредном периоду, па да видимо како ће се он овде провести", рекао је Шешељ за АТВ коментаришући вијест коју су објавиле београдске "Вечерње новости" да министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић припрема званичну листу непожељних особа из Србије, којима ће бити забрањен улаз у БиХ.

Шешељ каже да га то ништа не чуди јер је "Мектић у протеклом мандату радио против српских националних интереса".

"Мектић је издајник српског народа и тако се понашао у протеклом мандатном периоду, радио је против српских националних интереса, спајташио се са оним политичким снагама, прије свега муслиманским, које раде о глави Републици Српској", нагласио је Шешељ.

Он је додао да листе за њега нису ништа ново и да он већ има забрану уласка у БиХ.

"За мене то није ништа ново јер су ме својевремено ови окупациони гувернери ставили на листу забране уласка и та забрана никад није укинута, па онда кад сам се вратио са дугог службеног пута по ЕУ неки муслимански функционер ми је саопштио да ми је забрањен улазак на цијелом подручју БиХ", навео је Шешељ.

"Вечерње новости" објавиле су данас да би се на овом списку могли наћи пословни људи, историчари, књижевници, новинари, али и политичари.

Извор листа наводи да ће се, осим Шешеља, на Мектићевој листи наћи и министар одбране Србије Александар Вулин, главни уредник телевизије "Хепи" Миломир Марић и предсједник покрета "Заветници" Стефан Стаменковски.