ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/11/2018

НОВКОВИЋ НИЈЕ ЗАБРАНИО ПРЕУЗИМАЊЕ УХАПШЕНИХ БЕЗ МЕДИЦИНСКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

 

САРАЈЕВО, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Врховног суда Федерације БиХ /ФБиХ/ Милорад Новковић није донио наредбу којом забрањује федералној Судској полицији да од припадника МУП-а Кантона Сарајево преузима лица ухапшена у оквиру истраге о убиству двојице полицајаца без медицинске документације, саопштено је из Судске полиције ФБиХ.

 

У саопштењу се наводи да је, у складу са позитивним прописима Судске полиције ФБиХ, утврђена обавеза службеника судске полиције да, приликом примопредаје ухапшених од других полицијских агенција, преузима и одговарајућу медицинску документацију ако та лица имају видне повреде или се жале на друге здравствене проблеме.

"У складу са овим прописима, Судска полиција ФБиХ је поступала у свим досадашњим случајевима, што ће бити пракса и убудуће", истиче се у саопштењу.

Портал "Дневно" објавио је да је Новковић забранио Судској полицији ФБиХ да од припадника МУП-а Кантона Сарајево преузима лица ухапшена у оквиру истраге о убиству два полицајца без медицинске документације.

Исти извор наводи да је наредба услиједила након што је овај портал објавио узнемирујуће фотографије брутално испребијаних лица која су била приведена, а потом испитивана, мучена и испребијана од припадника МУП-а Кантона Сарајево.

Портал наводи и да је адвокат Бојан Веселиновић поднио Тужилаштву Кантона Сарајево кривичну пријаву против припадника МУП-а Кантона Сарајево у име приведених Милоша Обрадова, Стефана Самарџије и Срђана Соколовића.

Након објављивања слика и информација о бруталном пребијању Срба по вјерској и националној основи од припадника МУП-а Кантона Сарајево, многи су се почели ограђивати од поступака својих колега, напомињући да њихово поступање не представља ни чин, ни став њих самих, објавио је овај портал.