ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика09/11/2018

ГРАДСКИ ОДБОР СДС-а О ИСКЉУЧЕЊУ ПЕТРОВИЋА

 

ДОБОЈ, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - У Добоју је у току сједница Градског одбора СДС-а на којој би требало да буде разматрана одлука предсједника странке Вукоте Говедарице да из СДС буде искључен Обрен Петровић, предсједник овог градског одбора.

 

Сједница је почела око 16.00 часова, а изјаве за новинаре планиране су у 17.00 часова.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио је прије два дана да Петровић више није члан СДС-а, јер је износио ставове који нису у складу са званичном политиком странке.

Говедарица је позвао "одговорне и поштене" чланове и симпатизере СДС-а у Добоју да се што прије организују и сачувају странку од, како је навео, мешетара и трговаца.

Петровић, који је и новоизабрани посланик у Представничком дому БиХ, 6. новембра је након састанка са новоизабраним спрским чланом Предсједништва БиХ и ледером СНСД Милорадом Додиком, поновио да је спреман да га подржи у Парламентарној скупштини БиХ.

Он је подсјетио на одлуку Скупштине Градског одбора СДС-а Добоја, која је на сједници 1. новембра једногласно дала пуну подршку новоизабраним носиоцима мандата из ове изборне јединице да буду дио власти у Народној скупштини Републике Српске и парламенту БиХ с циљем заступања интереса грађана Добоја.