ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика09/11/2018

ГРАДСКИ ОДБОР ПРОТИВ ИСКЉУЧЕЊА ПЕТРОВИЋА, А ЗА СМЈЕНУ ГОВЕДАРИЦЕ

 

ДОБОЈ, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Градски одбор СДС-а у Добоју усвојио је данас закључке којим не прихвата одлуку о искључењу Обрена Петровића из странке, тражи смјену предсједника СДС-а Вукоте Говедарице и одржавање страначких ванредних избора.

 

У закључцима добојски СДС даје пуну подршку Петровићу, као и другим изабраним представницима СДС-а који су освојили мандате у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.

Потпредсједник добојског одбора СДС-а Данијел Јошић рекао је на конференцији за новинаре након сједнице да су закључци једногласно усвојени.

Петровић је рекао да је одлука Говедарице несхватљива и сматра да је његова, као и смјена осталих лидера СДС-а - покушај урушавања СДС-а.

Он је навео да је предсједник Републике Српске Милорад Додик након спровођења општих избора прво честитао њему, с обзиром на то да је добојски одбор побиједио на сва четири изборна нивоа, након чега је узвратио честиткама Додику и Цвијановићевој.

Петровић је додао да је, након тога, разговарао са Говедарицом о потреби да се сарађује са другим странкама како би се формирала власт, што је лидер СДС-а одбио.

Он је поново указао на значај и допринос Додика и Владе Српске у развоју града Добоја у посљедњих осам мјесеци, а што, према његовој оцјени, представници СДС-а у Савјету министара нису урадили у посљедње четири године.

Петровић није рекао да ли ће прећи у другу странку, али је медијске наводе о томе назвао спекулацијама.

По питању избора за градоначелника Добоја након његовог избора у Парламентарну скуопштину БиХ, Петровић је рекао да ће то највјероватније бити независни кандидат који ће бити прихватљив за све политичке субјекте.

Конференцији за новинаре присуствовао је и члан Градског одбора Небојша Марић који није давао изјаве.