ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет09/11/2018

БРОЈ ЖРТАВА ПОРАСТАО НА 22

 

МОГАДИШ, 9. НОВЕМБРА /СРНА-Ројтерс/ - Број жртава самоубилачког напада у Могадишу, за који је одговорност преузео "Ал шебаб", порастао је на 22, саопштено је из полиције.

 

Капетан полиције Мохамед Ахмед изјавио је за Ројтерс да су четворица милитаната убијена када су покушала да уђу у хотел "Сахафи", који се налази преко пута сједишта Одјељења за кривичне истраге.

Он је рекао да када се зброје и шесторица погинулих нападача, укупан број смртно страдалих у нападу је 28 људи.

"Четворицу милитаната, који су покушали да уђу у зграду, убили су чувари хотела и припадници Одјељења. Двојица милитаната су се разнијела у аутомобилима-бомбама, а експлозив у трећем аутомобилу активиран је даљинским управљачем", истакао је Ахмед.

Свједок Мохамед Абдикани изјавио је да је у нападу погинуо Абдифатах Абдирашид, који је наслиједио хотел након што је његов отац убијен у нападу милитаната 2015. године.

Одговорност за напад, у међувремену, преузела је група "Ал шебаб" која дјелује у Сомалији и блиска је "Ал каиди".

Портпарол терористичке групе за војне операције Абдиасиси Абу Мусаб саопштио је да је хотел био мета напада јер служи као база Владе, коју група жели да смијени.

Полицијски службеник Али Нур рекао је раније да је погинуло 17 цивила који су се у тренутку напада налазили у возилима јавног превоза и да би број жртава могао порасти.

Његов колега Мохамед Хусеин изјавио је да је мета напада био хотел, који се налази наспрам сједишта Одјељења.