ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/11/2018

ЦВИЈАНОВИЋЕВА СУТРА НА ВОЈНОЈ ВЈЕЖБИ НА ПОЛИГОНУ "ПЕШТЕР"

 

БАЊАЛУКА, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствоваће сутра на војном полигону "Пештер" код Сјенице Здруженој тактичкој војној вјежби са бојевим гађањем "Век победника 1918-2018", поводом обиљежавања стогодишњице побједе у Првом свјетском рату.

 

Цвијановићева ће присуствовати вјежби у 11.45 часова, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

У Србији ће сутра бити одржана велика војна вјежба са бојевим гађањем под називом "Век победника 1918-2018", којом ће бити обиљежено 100 година од побједе у Првом свјетском рату.

Ријеч је о једној од највећих војних вјежби у региону у којој ће учествовати око 8.000 припадника Војске Србије са око 645 борбених система и ваздухоплова.

Вјежба ће се одржати истовремено на десет локација у Србији, на којима ће се уз садејство са ваздушним снагама, изводити планске, вјежбовне и борбене активности уз учешће 100 тенкова, 100 борбених возила, 100 артиљеријских и земаљских и противваздухопловних ракетних система.

Из Министарства одбране Србије најављено је да ће се вјежба одржати на војним комплексима Пасуљанске ливаде, Међа, Орешац, Боровац, привременим полигонима "Пештер" и "Tител", као и у рејонима Јастрепца, Зворничког језера и Сремске Митровице.

Предсједник Србије Александар Вучић присуствоваће прво приказу на Пасуљанским ливадама, а затим и извођењу вјежбе на Привременом полигону "Пештер".